Potek bioresonančne zdravilske metode

Potek bioresonančne zdravilske metode

Prvi korak k zdravljenju je uvodno bioresonančno testiranje t.j. diagnosticiranje težav oz. iskanje vzrokov neravnovesij.

Pri testiranju uporabljamo testne ampule s shranjenimi vzorci različnih substanc in stanj, ki jih primerjamo s klientovimi nihanji. Bioresonančno testiranje lahko traja tudi do dve uri, pri čemer klienta, sedečega na testnem stolu, povežemo z elektroprevodnimi elektrodami na aparaturo, ki ojača impulze iz telesa.

Rezultate testiranja za vas pripravimo v pisni obliki – z interpretacijo in izdelanim načrtom tretmanov.

Po uvodnem testiranju si po potrebi sledijo bioresonančni tretmani. Le ti potekajo tako, da se klient udobno namesti v stolu, na telo pa se namestijo elektrode, ki so povezane z aparatom. Nekatere elektrode dovajajo signale iz telesa v napravo, nekatere pa spremenjena terapevtska valovanja dovajajo določenim telesnim organom.

Komu je namenjena bioresonanca

Pri uporabi bioresonančne metode ni posebnih starostnih omejitev, koristi lahko tako dojenčkom kot otrokom, mladostnikom, moškim in ženskam, starostnikom... Edina omejitev je nosečnost – v času nosečnosti ne izvajamo tretmajev, temveč z drugimi nasveti naravnega zdravljenja.

Kaj moramo vedeti preden se odločimo za bioresonančno zdravilsko metodo

Bioresonančna metoda je lahko zelo uspešna, vendar je rezultat najprej odvisen od izbire terapevta, njegovega znanja in izkušenosti, od stopnje medsebojnega zaupanja in sodelovanja in v največji meri od klienta samega – od doslednosti pri upoštevanju navodil v zvezi s spremembo življenjskih navad (pitje vode, izogibanje alergenom, izogibanje svinjini, sladkorju itd.) ter pozitivno naravnavo k iskanju rešitev in odprtostjo za spremembe in osebno rast.

V štiridesetih letih terapevtskih izkušenj z bioresonanco niso zabeležili nikakršnih neželenih učinkov. Med terapijo lahko sicer nastopijo blažje reakcije ( potenje, mravljinčenje, utrujenost ), ki pa so prehodnega značaja.  Kronična obolenja lahko med obravnavo preidejo v akutno stanje, kar sicer ni neželen učinek, temveč celo zaželena reakcija, ki pomeni prebujeno sposobnost organizma k samozdravljenju. O vseh občutkih, ki spremljajo tretmaje, je potrebno obvestiti bioresonančnega terapevta - zdravilca.

Po vsakem tretmanu svetujemo pitje čiste nemineralne vode (vsaj 2l), da telesu omogočimo odstranjevanje strupenih snovi, ki ga obremenjujejo. Nekaterim po teretmanu prija počitek in mirovanje.

Bioresonančna metoda je lahko odlična pot samozdravljenja, ki je v številnih primerih izredno učinkovita, vendar se moramo zavedati, da je za uspeh v veliki meri potrebno klientovo sodelovanje.

Kaj izvemo v sklopu bioresonančnega testiranja

  • v našem centru uporabljamo najkvalitetnejše testne ampule (Terapevtske hiše Martin Keymer, Dr.P.Schumacher, A.E. Baklayan...)
  • pri delu uporabljamo vsaj 3500 različnih vzorcev referenčnih frekvenc in jih še širimo
  • testiramo trenutno energijsko stanje organov in meridianov ter procese, ki se v njih odvijajo; testiramo obremenitve s telesu lastnimi in okoljskimi toksini (npr. elektrosmog, geopatija in druge obremenitve s sevanji, težkimi kovinami, pesticidi idr.), obremenitve z glivičnimi toksini, bakterijami, virusi in zajedalci, odkrivamo alergije na prehranske in inhalatorne alergene ipd. (npr. pršice, plesni, hišni prah, pelode, različna hranila in aditive...) ter alergije na pike žuželk, živalske dlake in številne druge.