Kaj je bioresonančna metoda

Kaj je bioresonančna metoda

Bioresonančna zdravilska metoda je delovanje na energijsko polje človeka z nihanji, ki jih proizvaja bioresonančna naprava. Je holistična (celostna) metoda diagnosticiranja s ciljem najti vzrok obolenja in lajšanja le-tega, ki temelji na odkritjih sodobne biofizike in kvantne mehanike ter znanjih tradicionalne kitajske medicine in homeopatije.

Z bioresonanco iščemo izvor neravnovesja in vračamo telo v ravnovesje in harmonijo.

Začetnik bioresonančnega pristopa zdravilstva je nemški zdravnik dr.Franz Morrel, ki je v sedemdesetih letih 20.stoletja skupaj z inženirjem Erichom Raschejem razvil prvo bioresonančno napravo. V letih, ki so sledila, so v koraku s tehnološkim napredkom razvijali vse naprednejše bioresonančne naprave. Danes je na trgu kar nekaj različnih naprav, ki proizvajajo zdravilne impulze in vračajo telo v energijsko ravnovesje.

Kako deluje bioresonanca

Znanstvena dognanja kvantne fizike pojasnjujejo, da ima vsaka snov poleg svoje materialne pojavnosti tudi pojavnost na finejšem – energijskem nivoju, kjer se kaže kot enkratni spekter različnih frekvenc elektromagnetnih nihanj. Tudi človeško telo oddaja različna nihanja – in organi, tkiva in celice v njem so medsebojno povezani preko teh nihanj. Vsak organizem, vsak organ, vsaka celica niha drugače. Obolel organ niha drugače od zdravega. Vsaka bakterija ima drugačno elektromagnetno polje oz. niha z drugačno valovno dolžino (frekvenco). Enako velja za vsak virus, za vsak alergen itd. Ko se pri bioresonančnem testiranju ujameta isti frekvenci iz aparature in biopolja človeka, pride do resonance – takrat telo prejme točno takšno nihanje kot ga potrebuje.

Z bioresonanco vzpostavljamo telo v ravnovesje in mu povrnemo moč samozdravljenja.

Osnovni princip delovanja bioresonančne metode temelji na dognanju, da vsako jedro atoma niha s specifično, sebi lastno frekvenco. To nihanje oddaja  določeno elektromagnetno valovanje, ki ga lahko zazna bioresonančna aparatura. Tudi naše telo sestoji iz različnih atomov, zato tudi celice našega telesa oddajajo določeno elektromagnetno nihanje, ki pa je v stanju bolezni  drugačno od nihanja zdravega človeka. Na tem temelji odkrivanje patoloških (nezdravih) oz. harmoničnih (zdravih) nihanj v postopku diagnosticiranja z bioresonančno metodo. Nekatera patološka nihanja izhajajo iz okolja, v katerem živimo (vpliv sevanj, zdravil, cepiv in drugih okoljskih toksinov), nekatera pa so posledica notranjih procesov, ki se začenjajo ali na fizičnem ali na čustvenem ali mentalnem nivoju.

Pri bioresonančni zdravilski metosi izkoriščamo sposobnost aparature, da zdrava nihanja preko elektrod, ki jih namestimo po pacientovem telesu, ojača in jih ojačana vrne pacientu oz. spremeni nezdrava nihanja ali v oslabljena ali izničena ali spremenjena v zrcalno sliko ter jih kot taka vrne človeku. Takšno interferenco nihanj zazna telo kot sporočilo, da se predrami in začne s samozdravljenjem določene težave.

Bioresonanca in homeopatija

Največji napredek je bioresonančna metoda doživela pred približno 15 leti, ko so poleg lastnih nihanj organizma začeli z nihanji prenašati tudi elektromagnetna nihanja različnih substanc. Odkrili so, da alergije izginejo, če so človeku z alergijo za pšenico večkrat poslali nihanja pšeničnega zrna. To odkritje pa dejansko sovpada s temeljnim principom homeopatije oz. zakonom podobnosti – »podobno se zdravi s podobnim«.