NARAVNI UKREPI v času gripe in prehladov...

september 2023
NARAVNI UKREPI v času gripe in prehladov...

NAVODILA ZA PREPREČEVANJE IN ZDRAVLJENJE PREHLADNIH OBOLENJ IN GRIPE

V jesensko-zimskih dneh je najpomembnejša PREVENTIVA, saj tudi stik z virusom / bakterijo še NE POMENI obolenja. Stabilen imunski odziv telesa neštetokrat v našem življenju poskrbi, da NE zbolimo zaradi vseh mikrobov, s katerimi se okužimo.

 

Kaj lahko naredimo sami, da preprečimo obolenje?

 

Krepimo imunski sistem NA NARAVEN NAČIN z dodatki:

 • vitamina C, ki je močan antioksidant in imunostimulans ter deluje močno protimikrobno. Naravni viri vitamina C: camu camu, acerola, rakitovec, črni ribez, šipek, kivi, citrusi, paradižnik, brokoli idr.
 • vitamina D – najbolje v obliki kapljic ali lozeng (v ustih oz. pod jezikom topljive tablete), ki regulira naš imunski odziv in ima močno imunomodulatorno delovanje. Naravni vir vitamina D je zdravo sončenje (prilagojeno tipu kože) med 10. in 16.uro od aprila do oktobra. V zimskem času v Sloveniji ni pravega vpadnega kota sončnih žarkov, da bi vitamin D sam nastajal v telesu, zato se svetuje dodajanje.
 • cinka, ki je antioksidant in krepi imunski odziv. Najdemo ga v: ostrigah, mesu, jajcih, indijskih oreških, mandljih, arašidih, stročnicah ipd. 
 • probiotikov, zdravih mlečno-kislinskih črevesnih bakterij, ki vzpostavljajo zdravo črevesno floro in tako krepijo naš imunski sistem. Ne pozabimo, ZDRAVJE JE DOMA V ČREVESJU!
 • medicinske gobe za dvig odpornosti
 • homeopatska preventiva: thymuline 9ch, ki je pripravljen iz ekstrakta timusa (priželjca) in stimulira imunski sistem, ker deluje na limfocite T. Odmerjanje: 10 granul 1x tedensko.Od oktobra do decembra se priporoča jemanje influenzinuma, ki je sezonski pripravek (označba na embalaži: 2023/2024) iz aktualnih virusov gripe in prehladov za letošnjo zimo. Deluje podobno kot "cepljenje", le da granule NE vsebujejo virusa (niti oslabljenega), prav tako nobenih drugih primesi in nečistoč, ki so v cepivih. Vsebuje energijsko informacijo virusov, ki jih telo prepozna po "frekvenci" in ne molekuli. Učinek influenzinuma je KUMULATIVEN - to pomeni, da se zvišuje z vsako sezono, ko pripravek jemljemo. Odmerjanje: 1 unidoza tedensko  4 tedne zapored, nato po 10 granul 1x tedensko še vsaj 1 mesec.
 • redno uživanje vročih napitkov ali jedi (čaj, juha npr.), ker so virusi termolabilni in ne prenesejo višjih temperatur. V sončnih dneh pojdimo na sprehod v naravo, se zmerno gibljimo in si pogrejmo telo in dušo s toplimi sončnimi žarki.

 

Kaj lahko naredimo sami, če začnemo kazati znake okužbe?

Povečamo jemanje:

 • vitamina C  - lahko na več gramov dnevno
 • vitamina A – še posebej je pomemben pri akutnih virusnih okužbah. Regulira T celice imunskega sistema.  Naravni viri vitamina A: govedina, teletina, piščančja jetra, jajca, ribje olje, mlečni izdelki, temnozelena zelenjava in rumeno-oranžno sadje in zelenjava z betakarotenom.
 • naravnih »antibiotikov«, ki delujejo protivnetno in protimikrobno: česen, divji origano, ekstrakt oljčnih listov, neem, mačji krempelj idr. Teh ne uživajmo preventivno, amapk samo v namen zdravljenja.
 • homeopatsko: ob prvih znakih gripe ali prehlada, lahko vzamemo aconitum 9ch, ki deluje splošno protivnetno; mercurius 9ch pomaga pri občutku suhega in bolečega grla, ob vročini si lahko pomagamo z jemanjem belladonne 9ch, pri suhem krčevitem kašlju lahko pomaga homeopatska bryonia 7ch. SPLOH PA NE POZABIMO NA NARAVNI PRIPRAVEK Z MORDA NAJMOČNEJŠIM NARAVNIM PROTIVIRUSNIM, PROTIMIKROBNIM IN PROTIVNETNIM DELOVANJEM – OSCILLOCOCCINUM®, ki je homeopatsko zdravilo, pripravljeno iz ekstrakta jeter in src race Anas Barbarie. Ugotovili so, da je pripravek močno protivirusno sredstvo – velja celo za najučinkovitejše sredstvo proti gripi nasploh.

Zgoraj našteti nasveti nikakor niso zamenjava za obisk ali nasvet zdravnika; so le naravni nasveti, kako si lahko dodatno pomagamo k ozdravitvi.