Anita Gomezel: Zaživi sebe

20.in 21.1.2018
Anita Gomezel: Zaživi sebe

Seminar ZAŽIVI SEBE® 

nas usmerja k povezavi s seboj; uči nas, kako se ustaviti, pogledati vase, prepoznati svoje občutke in svoje želje oz. potrebe, ki so pod njimi ter te tudi srčno izraziti v vsakdanjih odnosih.

Ko enkrat vemo, kaj želimo in potrebujemo, je pomembno to začeti izražati drugim, saj drugi (vsaj večinoma :) ) ne znajo brati naših misli in ne morejo razumeti, kaj bi radi, če tega ne povemo. Seminar nas uči načina, kako izražati  svoje občutke in želje na povsem nenasilen način za druge, z odgovornostjo na svoji strani (govorite samo o sebi, ne o drugih, zato se ta tudi ne rabi braniti), kako reči ne na način, ki odnose poglablja, ne odtujuje. Šele, ko enkrat začnemo izražati sebe, lahko začnemo polno živeti, po naši meri in to ni nekaj kar bi bilo nemogoče, kar bi zahtevalo, da zamenjate okolje ali se sprete z vsem živim in neživim. Samo pravi način je potrebno izbrati.
Na seminarju se naučimo tudi, kako preseči omejitve, ki se nam oglašajo ob izražanju sebe (strahove, razdvojenosti, krivdo itd.), da bi vse naučeno lažje prenešali tudi v vaše vsakdanje življenje in tudi tam počasi zares zaživeli Sebe. 

Seminar združuje znanja večih področij psihologije (predvsem transpersonalne in humanistične psihologije) ter različnih pristopov (dialoški pristop DR. Rowana, model Nenasilne komunikacije DR. Rosenberga, vodene meditacije), predvsem pa je podkrepljen z lastnimi izkušnjami dela na sebi in izkušnjah mojih dosedanjih strank v individulanih transpersonalno-kognitivnih terapijah.

Seminar je praktične narave in zajema veliko časa zase, miru in pogledov vase. Tehnike izvajate sami s sabo, da se vam tako približajo in jih boste lažje izvajali naprej tudi v vsakdanjem življenju, v kolikor boste tako izbrali. Omogoča torej povezavo s sabo na samem seminarju ter vas nauči vsega, kar vam lahko pomaga ohranajti potem ta stik tudi doma.

Na seminarju boste:

- preko vodenih meditacij vzpostavljali in krepili stik s sabo na področju srca (Zavesti)

- spoznali aktiven in osvobajajoč pogled na svet.

- se naučili prepoznavati svoje občutke in svoje globje želje (hrepenenja), ki jih napajajo

- prevetrili svoje življenje in našli nove načine za njegovo usmerjanje po svojih potrebah in željah

- spoznali  svoje nekonstruktivne vloge, ki jih pogosto poberemo iz okolja in pogosto ne predstavljajo zares nas ter jih po izbiri pustili za sabo (vsak ima svobodno voljo)

-  se naučili izražati Sebe (svoje potrebe in občutke ter prošnje) na način, ki poglablja odnose (tako odnos s sabo, kot z drugimi). Tudi kako reči "ne" in zakaj je to tako pomembno.

-  se naučili empatično poslušati druge (in se tako odzivati na druge na način, ki ne rojeva prepirov, temveč razumevanje).

-  prepoznali svoje močne točke (potenciale) in se povezali z njimi (iz minusa v plus).

- se naučili presegati svoje omejitve, ki vas ovirajo na poti izražanja Sebe ali nasploh (premagovati strahove, krivdo itd) po izkustveni metodi dr. Rowana.

-  se naučili upočasniti vsakdanji ritem življenja in obvladati stres ter kako vse naučeno in izkustveno doživeto sedaj prenašati v vsakdanje življenje.

 

 Iz lastnih izkušenj in izkušenj prejšnjih udeležencev, znanja lahko doprinesejo:

- pri izboljšavi komunikacije in stika s svojimi otroki, partnerji, sodelavci, poslovnimi partnerji...

- pri poznavanju sebe in izražanju sebe v svojem okolju, življenju,

- pri iskanju svoje poti in veselja, tako na poklicnem kot osebnem nivoju,

- pri ustvarjanju življenja po svoji meri, iz sebe, na vseh področjih, ki so nam pomembna.

- pri večanju notranjega miru, neodvisnosti, ljubezni do sebe, izpolnjenosti itd.

 

Ostale informacije o seminarju:

-    Seminar zajema 20 ur in je zastavljen procesno (razdeljen v več dni), ker je tudi delo na sebi proces in kot tak omogoča lažje prenašanje vsebin v življenje med srečanji. Skozi več srečanj je tudi več  prostora za odgovore na morebitna vprašanja in deljenje izkušenj.

- Poudarek je na praktičnih tehnikah (80% del seminarja je praktičen). Udeleženci so že v naprej vabljoeni, da najdejo eno svoje področje življenja, na katerem bi si najbolj želeli spremembe na bolje in jim to predstavlja rdečo nit.


- Skupine so majhne (10-12 udeležencev), kar omogoča individualen pristop. Prednost manjših skupin je sproščena in odprta klima, ki se navadno tvori mimogrede.


- Celoten seminar poteka v sproščenem, varnem  in odprtem vzdušju. Brez analiziranja posameznikov in postavljanja diagnoz ter pridiganja.


- Udeleženci imajo možnost obiskovati srečanja “Krogi” 

 

- Seminar zajema tudi praktično domačo vajo, ki jo udeleženci izvajajo sami doma po seminarju in je neobvezna, lahko pa precej pomaga pri razširjanju naučenega na čimveč področij življenja. Kdor jo opravi, ima možnost enourne svetovalno pogovorne konsultacije z Anito za podporo in doseganje čim večje jasnosti ter dodatno možnost za korak naprej v življenju (konsultacija je všteta v ceno seminarja).

 

Povratna informacija udeleženke seminarja:

"Zaživi Sebe. To je seminar odkritega sporazumevanje iz srca. Ko razmišljam, kaj vse smo počeli in kaj vse bom še morala postoriti, saj si tega zelo želim, se strinjam. Resnično gre za srčno komunikacijo … Za nenasilno komunikacijo brez slabe vesti, tako do sebe kot do drugih. To je izjemno potovanje skozi preteklost v sedanjost in naprej … po poti naših želja, naših občutkov, ki jih sploh ne poznamo, in nenazadnje potreb, vrednot. Ampak … ali veste, kako je lepo … mirno … sproščeno, ko občutiš, da si močan tudi v situaciji, ki je še nedolgo nazaj bila popolnoma obremenjujoča? Vsak dan se pogovarjamo in največkrat zaradi izražanja zapletamo ter odpletamo. Kako bi bilo, če bi živeli brez mask, če bi govorili iz srca brez kančka krivde, če bi se odkrito pogovorili s strahovi in končno odkrili, da so le strahovi, ki so naši, del nas … Pa si to res upamo? Ko zaživiš sebe, iščeš le rešitve in ne izgovorov. 
Tina Holešek"

Naredite nekaj zase tudi vi in si vzemite vikend za lastno opolnomočenje.

 

SEMINAR BO POTEKAL:

20.1.2018 od 10h-18h in 

21.1.2018 od 9h-18h

 

Natančnejši potek vsebine:

 

1.dan (20.1.2018)

- Začarani krogi: kako in zakaj se v njih zavrtimo

- Kako iti globlje v frustrirajočih  situacijah in iz njih tudi izplavati 

- Vodenje v globlji stik s sabo (vodene meditacije stika s potencialom)

- Odkod izvira nezadovoljstvo in kje ponavadi»kiksnemo« (slabe strategije)

13h-13.45h

(kosilo)

- Kako prepoznati resnične, globje občutke ter hrepenenja?

- Kako izraziti svoje občutke in hrepenenja drugim na učinkovit način (da bi bili lažje slišani in razumljeni)- učenje modela.

- Vaje izražanja na konkretnih življenjskih situacijah.

- Kaj vse ruši komunikacijo, pa se morda nismo zavedali (elementi razdiralnega jezika).

- Kako  slišati druge onstran besed, ki jih govorijo, do globljega bistva v ozadju.

- Kako druge empatično poslušati in biti v oporo sogovorniku za poglobitev nivoja komunikacije obeh.

 

2. dan (21.1.2018)

- Krajša vodena meditacija stika s sabo.

- Vaja vsega naučenega na konkretnih življenjskih situacijah.

- Kako reči »NE« iz stika s sabo na nenasilen način.

13h-13.45h (kosilo)

- Kako preseči notranje omejitve v obliki strahov, nekonstuktivnih vzorcev, potlačenih čustev, nekonstruktivnih vlog (konkretna tehnika).

- Kako najti svoje kvalitete (obrniti fokus iz minusa v plus na sebi) in jim dati vrednost.

- Zaključevanje in poslavljanje.

 

Cena seminarja je 240 eur.

S prijavo do 31.12.2017 ujemite popust v vrednosti 20 eur. 

 

Možno plačilo v več obrokih do izvedbe seminarja.

Dodaten 10 % popust za vse, ki ste pri Aniti opravljali katerikoli tečaj.

Popust pripada na prijave s plačano prijavnino do navedenega datuma.

 

Anita Gomezel, univ.diplomirana socialna pedagoginja, terapevtka transpersonalno kognitivne terapije (TCT®), Usui, Imara in Kundalini Reiki Mojstrica in učiteljica.

zadnjih 9 let aktivno prenaša na druge znanje in izkušnje Reikija, kjer poskuša združevati področja psihologije ter t.i alternative. Pod njenim vodstvom se je odvilo že vsaj 200 različnih tečajev, seminarjev in predavanj. Na podlagi svoje osebne izkušnje napredovanja na osebni ravni je razvila seminar »Zaživi Sebe«, kjer poskuša posameznikom pomagati na poti do večjega notranjega miru in samozavednja, pristnejšega stika s sabo in notranje okrepitve za preseganje vseh začaranih nekonstruktivnih krogov, ki morda osebo omejujejo na poti do višje kvalitete življenja. Pod supervizijo zadnja 3 izvaja tudi individualne transpersonalne kognitivne terapije. Trenutno svoja znanja nadgrajuje na področju Nenasilne komunikacije po dr. Rosenbergu (NVC sistem).

Zanimajo jo področja odnosov, komunikacije, pristnega stika s sabo in svojim bistvom, psihologije in transpersonalne psihologije, ter višja duhovna stanja in resnice. Je mnenja, da lahko čisto vsak doseže spremembe, ki si jih res srčno želi in da imamo ljudje ogromno neizkoriščenih moči in potencialov, ki samo čakajo, da jih odkrijemo in zaživimo. Je odprtega duha in misli, a hkrati z nogami trdno na tleh. Rada ima jasnost, preprostost in uporabnost.

Prijava

S prijavo na e-obvestila boste v vaš e-poštni predal prejeli obvestila o aktualnih vsebinah s področja... Za prijavo na e-obvestila je potrebno le odkljukati okvirček.