Pomlad je čas za čiščenje jeze in jeter...

marec 2023
Pomlad je čas za čiščenje jeze in jeter...

Jetra so glavni organ razstrupljanja- so naša "čistilna naprava", katerih naloga je odstranjevanje nakopičenih toksinov (strupov) iz telesa.

Jetra sodelujejo tudi v presnovnih procesih (predvsem maščob) in pri uravnavanju holesterola. Omogočajo absorpcijo v vodi topnih vitaminov, vplivajo na regulacijo telesne teže, idr.

Jetra so v direktni povezavi z izražanjem jeze - če jo potlačimo in ne izrazimo, energija jeze zastane v naših jetrih in slabi njihovo funkcijo.

Če se prepoznamo v znakih preobremenjenih jeter, bi se vsekakor morali vprašati tudi: KAJ MI GRE NA JETRA - v mojem življenju? Katere situacije, odnose, konflikte...smo potlačili in jih nismo skomunicirali do pomirjenosti z njimi?

Osnovni napotki za razbremenjevanje jeter: pitje limonade na tešče, čaja ali prehranskih dopolnil iz pegastega badlja (npr. silimarin, ki je zdravilna učinkovina v pegastegem badlju), regrata, artičok. Jetrom prija polaganje toplih oblog na področje jeter ipd. Jetra krepi naša kreativnost, zato si vzeimo čas, da jo izrazimo.


Psihosomatsko čiščenje jeter: zapeljimo se z avtom nekam na samotno, kjer smo prepričani, da smo skriti pred radovednimi ušesi in očmi. V sebi obudimo osebe, situacije, področja življenja, ki nas jezijo... poglobimo se v svoje občutke jeze, ki nam jih sprožajo in začnimo na glas izrekati kletvice. Kletvice naj bodo čim bolj "sočne", čim bolj glasne, čim hitrejše. Najbolje je, da jih čim glasneje izkričimo... Četudi se ne spomnimo situacije, ki bi nam vzbujala jezo, začnimo s kletvicami in dovolimo, da telo samo "iz jeter" potegne zastalo jezo. Bolj intenzivno kot bomo naredili vajo, bolj intenziven bo občutek olajšanja, ki bo sledil. Dovolimo si VSE. Spustimo VSE ZAVORE. Pozabimo na pravila lepega izražanja in spodobnosti. Če si na koncu vaje dovolimo še jok, bo katarza še večja!


Najidealnejši čas za revitalizacijo in čiščenje jeter je pomladni čas, zato brž pripravimo v roke metle in krpe in na delo :)

 

Znaki preobremenjenih jeter:

- prebavne težave (napihnjenost, napenjanje)

- povišane vrednosti holesterola

- srbeča in nečista koža, temne pege po telesu

- utrujenost, glavobol, nelagodnje ali bolečine v predelu jeter (jetra sicer niso oživčena in ne bolijo)

A ne čakajmo, da se naša jetra razjezijo, raje jim prisluhnimo še pravočasno!

 

Tokrat z vami delimo tudi povezavo do odličnega brezplačnega vodiča za čiščenje jeter po metodi "Čiščenje jeter 3-6-9", ki ga je pripravila bioresonančna terapevtka, Polona Malovrh Bajželj, mag.farm. na podlagi predlogov iz knjige Medicinski medij (Anthony William): 

https://www.andravita.si/ciscenje-jeter