Saša Rataj, Bonding psihoter., dipl.psih. (UN)

dipl.psih., Bonding psihoterapevtka, študentka Zakonskih in družinskih študij na Teološki fakulteti v Ljubljani, terapevt medicinske hipnoze, Usui in Reiki mojster, ustanoviteljica plesne šole Vilin, ljubiteljica plesa, raziskovanja življenja, ljudi in narave.

Rojena l.1992 v Mariboru je po zaključeni gimnaziji nadaljevala s študijem psihologije na Filozofski fakulteti v Mariboru. Ob koncu študija I.stopnje se je vzporedno vpisala k študiju Bonding psihoterapevtske modalitete v Kopru, ki ga kmalu zaključuje. Vzporedno s tem obiskuje študij Zakonskih in družinskih študij na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani. V zadnjem letuje je zaključila tečaje Medicinske hipnoze pri Društvu za medicinsko hipnozo Slovenije. V letu 2016 se je kot pomočnik bioresonančnega terapevta pridružila v ekipo Bio Holistike in jo pomladila s svojim pozitivnim odnosom in optimističnim pogledom na svet in življenje.

Od sedmega leta starosti je ljubiteljica in plesalka standardnih in latinsko ameriških plesov. Zadnja leta ples tudi poučuje v plesnem klubu Vilin, ki ga je l.2014 ustanovila skupaj s svojim plesnim partnerjem.

V raziskovanju sebe in življenja je opravila tečaje Usui Reiki in Imara Reiki, v zadnjih letih pa sledi učiteljem Advaita Vedante – Moojiju, Prem Babi, Gangaji...

Zanjo je najpomembnejši študij Življenje in bližnje osebe, ki ji dajejo neprecenljivo znanje in izkušnje na poti odkrivanja Sebe. 

Izobraževanja

  • Dodiplomski študij Psihologije na Filozofski fakulteti v Mariboru (l.2015)
  • Specialistični študij Bonding psihoterapevtske modalitete (2014-2019)
  • Magistrski študij Zakonskih in družinskih študij na Teološki fakulteti Univerze v  Ljubljani (2015-2019)
  • Medicinska hipnoza, Društvo za medicinsko hipnozo Slovenije (l.2014-2017)
  • Usui in Imara Reiki (2014-2016)
  • Mednarodno izobraževanje Bonding psihoterapije Martiena Kooymana (Slovenija, 2014) in Ramona Vege (Italija, 2015)
  • Advaita Vedanta: Mooji (Indija 2014, 2017), Gangaji (Nemčija, 2016), Prem Baba (Indija, 2017)