2.3.2021: Predstavitev delavnice IZRAZI.SE za mladostnike

2.3.2021 ob 18h
2.3.2021: Predstavitev delavnice IZRAZI.SE za mladostnike

Iztok Bevk

je študiral režijo in leta 1996 diplomiral iz gledališke in filmske igre na Moskovski akademiji za gledališke umetnosti GITIS – RATI.

Dvanajst let je bil član Drame SNG Maribor. Kasneje je ustanovil gledališče Kavazu, kjer je deloval kot režiser in pedagog.

Kot trener za vodenje in ustvarjanje pristnih medosebnih odnosov na ekipnem in individualnem nivoju deluje v okviru svojega podjetja Korak plus d.o.o. v podjetjih, inštitucijah in športnih ekipah zadnjih petnajst let.

Ustanovil je in vodi Šolo igre, sproščenega nastopa in pozitivne komunikacije – Izrazi.se, ki sedem let deluje v Mariboru in Ljubljani, kjer udeleženci različnih poklicev in starosti s pomočjo igre ozaveščajo, kje v življenju igrajo.

Kot prostovoljec zadnjih šest let redno sodeluje z avtorskim programom skupinskih delavnic kot pomoč mariborskim brezdomcem.

Izrazi se

Izrazi.se, šola igre, sproščenega nastopa in pozitivne komunikacije je pred dobrimi sedmimi leti nastala na povabilo Univerzitetne Knjižnice Maribor kot naravno nadaljevanje delovanja študentske gledališke skupine Univerze v Mariboru. Po uspešni produkciji dveh enodejank A.P. Čehova in njegovih kratkih zgodb smo na pobudo dr. Karmen Salmič Kovačič in dr. Vlaste Stavbar  zaznali potrebo, da najprej študentom, kasneje pa tudi ostalim uporabnikom knjižnice ponudimo s pomočjo igralske umetnosti svež in človeku prijazen pristop spoznavanja sebe.

Dve leti je Izrazi.se pod okriljem UKM delovala v Mariboru, pozneje smo njeno poslanstvo razširili tudi v Ljubljano. Ko sem se poglabljal v vsebino in predvsem komu je le ta namenjena, mi je hitro postalo jasno, da je potrebno starostno razširiti vpis, zato smo povabili k vpisu vse ljudi med 12 in 112 letom ne glede na poklic in izobrazbo. To je bil zadetek v polno. Zakaj? Izkazalo se je, da tekom procesa udeleženci hitro pozabijo na starostno raznolikost in tudi zato lahko drug drugega mnogo bolj obogatijo. 

Trening igre je vseživljenjski trening opazovanja sebe v različnih življenjskih situacijah. Ustvarjamo pogoje, da odpiramo vsa svoja čustva in spoznavamo, da negativnih čustev ni. Negativne so lahko le naše reakcije na čustva v določenih situacijah. Odvisno od tega, koliko nam situacija pomeni.

V šoli Izrazi se s pomočjo treninga igre raziskujemo, kje v življenju igramoKdaj ne znamo reči “ne”. Kdaj ugajamo, čeprav ne bi želeli. Kdaj se (preveč) jezimo, čeprav bi lahko odreagirali drugače.

Program je zasnovan tako, da skozi različne umetno ustvarjene življenjske situacije v varnem okolju raziskujemo naše različne možne odzive na isto življenjsko situacijo. Na ta način spoznavamo, kateri so naši običajni vzorci reagiranja, ki pravzaprav pogojujejo in definirajo naš karakter. Kasneje skupaj iščemo ustvarjalnejše načine, sploh če opažamo, da s starim, ustaljenim načinom reakcije nismo zadovoljni. Na ta način počasi, a vztrajno presegamo svoje navade, okušamo lastno notranjo moč in ustvarjamo pogoje za lepoto človeka znotraj nas ter z drugimi.

 

NOV PROGRAM V MESECU MARCU 2021:
IZRAZI.SE ZA MLADOSTNIKE

Na pobudo strašev, udeležencev šole Izrazi.se, razpisujemo in začenjamo v Mariboru in v Ljubljani še šolo igre Izrazi.se za mladostnike.
Delavnice v Mariboru potekajo vsak četrtek ob 16h.
Delavnice v Ljubljani potekajo vsako sredo ob 16h.


Starostna omejitev: nekje od 10 do 16 let.

 

CILJI:
da bodo mulci postali čustveno stabilni
– da se bodo znali na ustvarjalen način postaviti zase
– da bodo razumeli, kaj so njihove odgovornosti in za kaj niso odgovorni
– da bodo v svojem izražanju avtentični, samosvoji
– da bodo okusili svoj potencial in ga polno živeli 

Predstavitev DELAVNICE ZA MLADOSTNIKE bo v torek, 2.3.2021 ob 18:00 v zgornjih prostorih Bio Holistike.

Vstop prost.

Prijava na dogodek je zaradi omejenega števila udeležencev OBVEZNA.

Prijavite se lahko na: 070 823 401, info@bioholistika.si  (Bio Holistika) ali 031 671 280 (Iztok Bevk) 

https://korak.org/programi/izrazi-se/

ali preko spodnjega obrazca.

SRČNO VABLJENI!

 

Prijava

S prijavo na e-obvestila boste v vaš e-poštni predal prejeli obvestila o aktualnih vsebinah s področja... Za prijavo na e-obvestila je potrebno le odkljukati okvirček.