NARAVNI UKREPI v času epidemije...

oktober 2020
NARAVNI UKREPI v času epidemije...

NAVODILA ZA PREPREČEVANJE IN ZDRAVLJENJE OKUŽB S KORONAVIRUSOM (COVID-19)

Najpomembejša je v teh dneh PREVENTIVA, saj tudi stik z virusom še NE POMENI obolenja. Stabilen imunski odziv telesa neštetokrat v našem življenju poskrbi, da NE zbolimo zaradi vseh mikrobov, s katerimi se okužimo.

Je pa res, da STAH in STRES zaradi panike ohromita imunski sistem! Ohranimo torej POZITIVNO NARAVNAVO in ne padajmo v čredno zavest strahu, le ta nam znižuje osebno vibracijo in slabi odpornost. Tako kot je čarobno zdravilen PLACEBO (pozitivno pričakovanje), je tudi čarobno rušilen NOCEBO (negativno pričakovanje)!

 

Kaj lahko naredimo sami, da preprečimo obolenje po stiku z virusom?

 

Krepimo imunski sistem NA NARAVEN NAČIN z dodatki:

 • vitamina C – najbolje v liposomski obliki, ki je močan antioksidant in imunostimulans ter deluje močno protimikrobno. Naravni viri vitamina C: camu camu, acerola, rakitovec, črni ribez, šipek, kivi, citrusi, paradižnik, brokoli idr.
 • vitamina D – najbolje v obliki kapljic ali lozeng (v ustih oz. pod jezikom topljive tablete), ki regulira naš imunski odziv in ima močno imunomodulatorno delovanje. Naravni vir vitamina D je zdravo sončenje (prilagojeno tipu kože) med 10. in 16.uro od aprila do oktobra. V zimskem času v Sloveniji ni pravega vpadnega kota sončnih žarkov, da bi vitamin D sam nastajal v telesu, zato se svetuje dodajanje.
 • cinka, ki je antioksidant in krepi imunski odziv. Najdemo ga v: ostrigah, mesu, jajcih, indijskih oreških, mandljih, arašidih, stročnicah ipd. 
 • probiotikov, zdravih mlečno-kislinskih črevesnih bakterij, ki vzpostavljajo zdravo črevesno floro in tako krepijo naš imunski sistem. Ne pozabimo, ZDRAVJE JE DOMA V ČREVESJU!
 • naravnih »antibiotikov«, ki delujejo protivnetno in protimikrobno: česen, divji origano, ekstrakt oljčnih listov, neem, mačji krempelj idr.
 • homeopatska preventiva: thymuline 9ch, ki je pripravljen iz ekstrakta timusa (priželjca) in stimulira imunski sistem, ker deluje na limfocite T. 
 • Bachove cvetne esence: proti strahu pred boleznijo: Krinkar (Mimulus) ali Popon (Rock Rose), ko se zdi strah brezupen ter Rdeči kostanj (Red Chestnut) za tiste, ki jih pretirano skrbi za druge, da se jim ne bi zgodilo kaj hudega.
 • redno uživanje vročih napitkov ali jedi (čaj, juha npr.), ker so virusi termolabilni in ne prenesejo višjih temperatur. V sončnih dneh pojdimo na sprehod v naravo, se zmerno gibljimo in si pogrejmo telo in dušo s toplimi sončnimi žarki.

 

Kaj lahko naredimo sami, če začnemo kazati znake okužbe?

Povečamo jemanje:

 • vitamina C  - lahko na več gramov dnevno
 • vitamina A – še posebej je pomemben pri akutnih virusnih okužbah. Regulira T celice imunskega sistema.  Naravni viri vitamina A: govedina, teletina, piščančja jetra, jajca, ribje olje, mlečni izdelki, temnozelena zelenjava in rumeno-oranžno sadje in zelenjava z betakarotenom.
 • homeopatsko: mercurius 9ch pomaga pri občutku suhega in bolečega grla, ki je običajno prvi znak okužbe s koronavirusom. Ob vročini si lahko pomagamo z jemanjem belladonne 9ch, ko se virus spusti v sapnike in pljuča, povzroča suh krčevit kašelj – homeopatska bryonia 7ch. SPLOH PA NE POZABIMO NA NARAVNI PRIPRAVEK Z MORDA NAJMOČNEJŠIM NARAVNIM PROTIVIRUSNIM IN PROTIMIKROBNIM DELOVANJEM – OSCILLOCOCCINUM®, ki je homeopatsko zdravilo, pripravljeno iz ekstrakta jeter in src race Anas Barbarie. Ugotovili so, da je pripravek močno protivirusno sredstvo – velja celo za najučinkovitejše sredstvo proti gripi nasploh.

 

Zgoraj našteti nasveti nikakor niso zamenjava za obisk ali nasvet zdravnika; so le naravni nasveti, kako si lahko dodatno pomagamo k ozdravitvi. Ob sumu na okužbo s COVID-19 TAKOJ pokličite osebnega zdravnika in ostanite doma. Zdravnik vam bo dal nadaljna navodila in vas poslal na vstopno točko, kjer vam bodo vzeli bris za testiranje. OSTANITE MIRNI, v večini primerov okužba s koronavirusom poteka kot običajni prehlad.         

 

IN NE POZABIMO – KAMORKOLI GRE NAŠA POZORNOST, TO RASTE!

Ne dovolimo virusu, strahu in negativnim mislim, da se širijo naprej!